Uw huis veilig

De vele oorzaken van donkere kringen onder de ogen

Geplaatst op

Als we het hebben over donkere kringen onder de ogen, dan hebben we het niet over een blauw oog. Want dat is iets heel anders en kan het gevolg zijn van een robbertje vechten of als sprake is van huiselijk geweld. Met donkere kringen doelen we in dit geval op wallen onder de ogen. Soms zijn die genetisch bepaald en kun je er weinig aan doen. Vaker is er een andere oorzaak en is wel degelijk iets aan de donkere kringen te doen. 

Donkere kringen als gevolg van een zware nacht

Vaak heb je te maken met donkere kringen als je een zware nacht hebt gehad. Als je net een wijntje teveel gedronken hebt en dit ten koste is gegaan van de nachtrust. De donkere schaduwen onder de ogen zijn dan vaak overduidelijk zichtbaar. Iedereen kan zien wat jij die avond en nacht ervoor gedaan hebt. Het is goed te weten dat de huid onder de ogen erg dun is. Er is geen vetweefsel aanwezig, maar wel veel bloedvaten en lymfeklieren.

Je bloed stroomt dan trager

Als je lichaam te weinig zuurstof en te weinig vocht krijgt, stroomt je bloed trager en is het bovendien wat donkerder van kleur. De aanwezige bloedvaatjes zijn zichtbaar door de zeer fijne doorzichtige huid onder jouw ogen. Om die reden lijken de schaduwen wel donkere kringen. Soms hebben families dit standaard. Dan is dit dus genetisch bepaald. 

De invloed van roken en ongezond eten

Rook je? Ook dan heb je eerder donkere kringen onder de ogen zoals ongezond eten daar ook voor kan zorgen. Zeker als je slecht eet kan een gebrek aan vitaminen en mineralen ontstaan. Als dit het geval is, dan zie je dit als eerste aan de donkere kringen onder de ogen. Dan is het dus zaak om gezonder te gaan eten. Er kan uiteraard ook een medische oorzaak zijn, terwijl mensen die hooikoorts hebben en veel wrijven in de ogen ook te maken kunnen krijgen met donkere kringen. Heb je een blauw oog als gevolg van (huiselijk) geweld? Schakel dan altijd een specialist in en raadpleeg iemand die je helpen kan en die je vertrouwt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij uwhuisveilig.nl lees je wat je kan doen om je woning veilig en comfortabel te maken.

Contactgegevens

Via info @ uwhuisveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden