Uw huis veilig

De simpelste beveiliging tips die je thuis gelijk kan toepassen

Geplaatst op

Wanneer je net in een nieuwe woning gaat wonen, dan is het zaak om de huisbeveiliging snel op orde te hebben. Dit gaat vaak een stapje verder dan simpelweg elke deur te controleren op een goedwerkende slot. Inbrekers worden steeds slimmer en voordat je het weet ben je te laat en hebben ze al toegeslagen. We helpen met deze tips van slotenmaker Utrecht om de simpelste beveiliging ingrepen gelijk toe te passen zonder dat je flink hoeft te investeren.

Goed contact in de buurt

Houd je oren en ogen open in de buurt, daarnaast is het slim om goed sociaal contact te onderhouden met de buren in je directe omgeving. Samen kunnen jullie tips en verdachte zaken met elkaar delen. Mocht er namelijk een verdachte auto vaak door de wijk rijden of zijn er in de wijk inbrekers actief, dan zul je door sociaal contact hier snel van op de hoogte worden gebracht. Daarnaast kunnen jullie elkaar helpen om een oogje in het zeil te houden wanneer er iemand op vakantie gaat of bijvoorbeeld op een lange zakenreis.

Pak de zwakke punten aan

Rondom je woning zullen er ongetwijfeld zwakke punten zijn in je huisbeveiliging. Doe simpelweg een rondje rondom de woning. Bekijk op welke manieren je het huis binnen kan komen. Denk aan een raampje bij de badkamer of de wc. Kan er iemand via het dak van de garage of schuur bij een raam komen? Denk hierbij ook aan losliggende spullen, zoals containers of tuintafels. Bij deze ramen is het dus handig om ook een slot te installeren of een anti inbraak strip.

Goedkope beveiliging tips 

Je kunt in meerdere gradaties investeren in je huisbeveiliging. Je hoeft hier niet veel geld voor te reserveren. Er zijn namelijk verschillende goedkope beveiliging trucs waar je gebruik van kunt maken. Denk aan een sensorverlichting in de achtertuin. Daarnaast zijn er diverse neppe beveiligingscamera’s met een neppe elektrische draad te verkrijgen die net echt lijken. Let wel op dat je beroep doet op simpelweg het afschrikeffect voor de inbrekers, maar het kan in veel gevallen al voldoende zijn om een inbraakpoging te voorkomen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij uwhuisveilig.nl lees je wat je kan doen om je woning veilig en comfortabel te maken.

Contactgegevens

Via info @ uwhuisveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden