Uw huis veilig

De beste veiligheidstips voor in de keuken

Geplaatst op

De keuken is een creatieve ruimte waarin je de mooiste gerechten klaar kunt maken. Dit vergt soms veel concentratie maar levert mooie resultaten op. Dit gaat ook gepaard met veiligheidsrisico’s. Zo kan een ongeluk in een klein hoekje zitten. Zonder oplettendheid kan een keuken simpelweg heel gevaarlijk zijn. Vooral wanneer je rondspelende kinderen in huis hebt. Lees daarom onze beste tips voor een veilige keuken.

Gevaar in de keuken

Wanneer je er meer over nadenkt, dan zul je beseffen hoeveel gevaarlijke voorwerpen er eigenlijk zijn in een keuken. Denk aan scherpe voorwerpen, zoals messen en andere keukengerei. Daarnaast ook hete voorwerpen, zoals een fornuis of een bakplaat. Om ernstige verwondingen te voorkomen is het dus nodig om de veiligheid in je keuken voorop te stellen. 

Opbergen

Zorg dat je alle scherpe objecten goed opbergt en uit het zicht houdt van kinderen. Zo kunnen messen in mesblokken gestopt worden en kun je andere voorwerpen op grote hoogte opbergen waar kinderen niet bij kunnen. Is er geen optie om alles op te bergen? Maak dan gebruik van handige kindersloten.

Fornuis

Een van de grootste gevaren in een keuken zijn hete objecten. Daarom is altijd verstandig om goede en veilige fornuizen te kopen zoals bij Elektro Witgoed Outlet. Daarbij is het ook aan te raden om gebruik te maken van een kinderslot op het fornuis en een fornuisrek. Zo voorkom je dat je kind of jijzelf per ongeluk iets warms aanraakt tijdens het koken.

Kinderveiligheid

Een gevaar voor kinderen schuilt in een klein hoekje. Vooral als kinderen met vriendjes of vriendinnetjes aan het rondrennen zijn. Daarom is het altijd aan te raden om nooit de keuken zonder toezicht achter te laten. Verlaat de keuken dus niet wanneer je aan het koken bent. Daarnaast zijn er meer kindervriendelijke veiligheidsmaatregelen die je kunt treffen. Zoals het afplakken van scherpe randen, kindersloten en kinderrekjes.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij uwhuisveilig.nl lees je wat je kan doen om je woning veilig en comfortabel te maken.

Contactgegevens

Via info @ uwhuisveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden