Uw huis veilig

De beste tips voor een kindvriendelijke keuken

Geplaatst op

Een keuken is vaak het middelpunt van de woning. Een ruimte om lekker in los te gaan met je kookkunsten of juist veel te leren. Voor een gezin met kinderen is het extra opletten geblazen. Een keuken zit namelijk vol met gevaren. Daarom hebben we de beste kindvriendelijke oplossingen op een rij gezet, zodat jij straks lekker kan koken zonder je zorgen te maken over de gevaren voor je kinderen.

Keukenkasten en lades

In een keuken heb je natuurlijk veel opbergruimtes. Veel hiervan ligt binnen handbereik van kinderen. Denk maar aan je schoonmaakproducten, keukengerei, bestek en nog veel meer. Je hoeft niet meteen alles te gaan verplaatsen naar de hoge kasten. Maak simpelweg gebruik van onzichtbare sloten of kinderslot vergrendel. Dit hoeft niet allemaal met een sleutel, maar simpelweg met eenvoudige kliksystemen.

Vallen en stoten

Kinderen spelen natuurlijk graag en dit gaat niet altijd zonder een slag of een stoot. Voordat je het weet stoot je kind het hoofd tegen een openstaande keukendeur of komt het ten val. Dit is in de meeste huishoudens onvermijdelijk. Daarom zaak om alvast te denken in oplossingen. Veel onderdelen van de keuken bestaan uit scherpe randen of hoeken. Plak deze juist af met zachte randen, zoals rubberen hoekjes. Deze zullen de ernst van de onvermijdelijke vallen en stoten flink verkleinen.

Kookapparaten aanpassen

Voor een kindvriendelijke keuken hoef je niet speciale apparaten aan te schaffen. Je kunt gewoon bestaande laten aanpassen met eenvoudige handigheidjes. Elektrische apparaten en het gasfornuis zijn natuurlijk een van de gevaarlijkste onderdelen voor kinderen. Gebruik je het apparaat niet? Haal dan de stekker uit het stopcontact. Daarnaast raden we aan om een oven of magnetron in te stellen met een slot. Dit kan vaak door een pincode in te stellen. Daarnaast zijn er ook vaak kindvriendelijke hendeltjes te bestellen die de deuren vast zetten. Deze zijn alleen via een hendeltje of klik los te maken. Zo kan je alsnog die mooie amerikaanse koelkasten aanschaffen voor je kindvriendelijke keuken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij uwhuisveilig.nl lees je wat je kan doen om je woning veilig en comfortabel te maken.

Contactgegevens

Via info @ uwhuisveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden