Uw huis veilig

De beste klustips om een zelfklusser te worden

Geplaatst op

Niet iedereen heeft het budget om alle klussen uit handen te geven. Daarnaast is het sowieso aan te raden om een enige vorm van kluskennis te verschaffen, zodat je gelijk kan ingrijpen mocht er iets kapotgaan in huis. Denk hierbij aan het vervangen van een lamp tot het ontluchten van een radiator etc. Daarom behandelen we in deze blog een aantal standaard klustips voor de echte zelfklusser en weet je straks veel klusjes zelf op te lossen.

Veiligheid

Onvoorbereid klussen kan vaak leiden tot ongelukken. Dit heeft te maken met een gebrek aan kennis of door een verkeerde manier van benadering. De meest simpele veiligheid protocollen zijn superbelangrijk en kunnen zelfs van levensbelang zijn. Denk hierbij aan het uitschakelen van een elektriciteitsnetwerk voordat je een plafondlamp gaat vervangen. 

Hulp bij het klussen

Wanneer je gaat klussen zorg dat je altijd de ruimte vrij maakt. Zo voorkom je dat je struikelt en dat je voldoende ruimte hebt. Ruim de klusruimte dus altijd eerst op. Wanneer je de hoogte in moet maak dan gebruik van een stevige ladder. Een tweede persoon die meekijkt is altijd handig, deze kan zorgen voor stabiliteit dankzij het vasthouden van de ladder.

Voorbereiding

Zoals het spreekwoord doet zeggen: een goede voorbereiding is al het halve werk. Zorg dus van tevoren dat je informeert over het klussen. Dit kan bij de bouwmarkt tot het zoeken van online-informatie. Weet dus altijd goed waar je aan begint. Als je niet beschikt over de kwaliteiten geef deze de klus dan uit handen. Het vragen van hulp van vrienden, familie of buren kan hierbij ook altijd helpen.

Hulpmiddelen 

Maak altijd gebruik van materialen van kwaliteit. Goedkoop klusmateriaal zal altijd snel kapot gaan en is vaak ook onveilig. Kwaliteit geeft zekerheid en zo hoef je daar tijdens het klussen al geen zorgen over te maken. Inventariseer ook goed welke materialen je nodig hebt bij het klussen. Heb je een steiger nodig? Zorg dan voor een goede steiger met een rvs steigerbuis. Deze kun je op maat laten maken, zodat je straks beschikt over de juiste hulpmiddelen voor jouw klus. Doe dus geen half werk met een halve voorbereiding.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij uwhuisveilig.nl lees je wat je kan doen om je woning veilig en comfortabel te maken.

Contactgegevens

Via info @ uwhuisveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden