Uw huis veilig

De beste beveiliging tips voor je nieuwe woning

Geplaatst op

Wanneer je aan de slag gaat met het bouwen van een eigen woning, dan zullen de beveiligingsaspecten ook besproken worden. Dit is een goed moment om te kijken naar de moderne technieken die onze woningen veilig kunnen houden. We raden aan om bij de bouwplannen dit al te implementeren en niet achteraf. Zo kun je vanaf de eerste dag veilig en wel wonen in je nieuwe woning. We hebben de beste beveiliging tips voor een nieuwe woning op een rijtje gezet. 

Door de ogen van een inbreker kijken

Een woning volledig inbraakveilig maken zal niet altijd lukken, maar de meest eenvoudige inbraakpogingen kunnen wel afgeweerd worden door simpelweg aandacht te besteden aan goede sloten, zwaktepunten opsporen en andere anti-inbraakmaatregelen te implementeren in je huisbeveiliging. Kijk niet alleen naar het beschermen van de woning. Kijk ook via de ogen van een inbreker. Als je zelf een inbraakpoging zou willen doen, met welk materiaal en waar zou jij bij jezelf inbreken? Op deze manier zul je nog tot veel meer inzichten komen wat er beter beveiligd moet worden. Ga bij de bouwplannen na wat potentiële zwaktepunten kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld aan een achterdeur die uit het zicht is van de openbare weg of buren.

Moderne beveiligingstechnieken

Beveiligingssystemen houden onze woningen veilig, maar zijn ook vaak een dure investering. Toch zijn er steeds meer slimmere beveiligingssystemen beschikbaar die multifunctioneel zijn. Denk hierbij aan een slimme deurbel die contact met je mobiele telefoon opneemt zodra er aangebeld wordt wanneer je niet thuis bent. Deze zijn vaak voorzien van camerabeveiliging. Overdag een handige functie om met de bezorger van een pakketje te praten, een ander moment een beveiliging om inbrekers toe te spreken die je woning proberen binnen te vallen.

Goed gesprek met je aannemer

De beste beveiligingstechnieken kan je bespreken samen met je aannemer. Denk hierbij aan de Bouwhorst, het beste bouwbedrijf in Friesland dat graag met je meedenkt. Ze zorgen niet alleen voor een goede bouw van het huis, maar kijken naar het totale plaatje. Dit geldt voor zowel nieuwbouw als een verbouwing in Friesland. Ontdek de mogelijkheden door contact met ze op te nemen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden