Uw huis veilig

Binnen het aanbod manometers wordt de metaalmanometer het meest gebruikt

Geplaatst op

De hamer, schroevendraaier en de tang kennen we natuurlijk allemaal. Een wellicht wat onbekender gereedschap zijn manometers. Met deze meters kun je vooral de druk meten. Binnen het aanbod manometers wordt de metaalmanometer verreweg het meest gebruikt.

Ook een ideaal gereedschap om jouw CV ketel te checken

Als je denkt dat de manometer voor jou wel altijd een ver van het bed show zal blijven dan heb je het mis. Zeker als jij  de veiligheid in jouw woning hoog in het vaandel hebt staan en bovendien graag wilt dat de installaties thuis zo lang en goed mogelijk functioneren, dan zul jij ook een manometer gebruiken. Met deze meters namelijk, kun je, zo lazen we in een interessant blog over veiligheid in huizen, de druk in de CV ketel meten. Door dat te doen houd je het niet alleen lekker warm vanwege een perfecte druk, de CV ketel werkt dan bovendien steeds veilig. En ook dat is wel een prettige gedachte. Conclusie is dus dat manometers wel degelijk meters zijn die je in het dagelijks leven gebruikt.

De bekende U-vorm van manometers

Met manometers meet je de druk. Voor de werkzaamheden thuis kun je doorgaans prima uit de voeten met een eenvoudige manometer. Dat is een meter in een U-vorm. Door die vorm kan aan twee kanten gewerkt worden. De buis is om optimaal te kunnen functioneren met kwik, water en ethanol. Het meten met de meter is allesbehalve ingewikkeld. Het ingedrukte trommeltje verandert van vorm. Die verandering zal daarna worden omgezet in een meterstand.

Het buisje van manometers neemt een andere vorm aan en bij die vorm hoort een bepaalde druk

De veelgebruikte metaalmanometer heeft niet geheel verrassend een metalen buisje. Onder druk zal ook het buisje van dit type manometers  een andere vorm aannemen. Bij de aangenomen vorm hoort een waarde en die lees je vervolgens af. Je weet dan hoe hoog de druk is. Zo zie je, werken met manometers is niet moeilijk. Omdat het echter een wat minder genoemd gereedschap is, denken veel mensen dat het werken wellicht wat gecompliceerder is. Onbekend maak onbemind, en dat terwijl iedereen toch eigenlijk een manometer thuis zou moeten hebben om zo de CV-ketel  te kunnen checken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij uwhuisveilig.nl lees je wat je kan doen om je woning veilig en comfortabel te maken.

Contactgegevens

Via info @ uwhuisveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden