Uw huis veilig

Beveiligingstips voor in de achtertuin

Geplaatst op

Bij het beveiligen van je huis is de achtertuin bij veel huishoudens een zwaktepunt. Het is vaak een toegangspunt om via deze weg ongezien een poging te doen om je huis binnen te komen. Maar hoe los je dit op? We hebben een aantal beveiliging tips op een rij gezet wat ervoor zorgt dat je alle zwakke plekken in de tuin aanpakt. Hoe je dit precies aanpakt lees je verder in deze blog.

Maak je tuin minder toegankelijk

Wanneer de tuindeur op slot zit, dan kunnen inbrekers toch nog via de schuttingdeur of over een heg klimmen om in je tuin terecht te komen. Daarom raden we aan om ook de omheining van je tuin aan te passen. Denk aan het plaatsen van planten die er mooi uitzien en tegelijk inbrekers buitenhoudt. Zoals planten met doornen en stekels. Door deze te plaatsen als heg of te laten groeien rondom je schutting, wordt het een stuk minder aantrekkelijk om hier overheen te klimmen.

Blokhut beveiliging

Naast het beveiligen van je huis is het beveiligen van je blokhut ook belangrijk. Zeker wanneer je waardevolle spullen, zoals gereedschap, barbecue of fietsen hierin bewaart. Een blokhut is makkelijker binnen te komen dan een huis. Daarom raden we aan altijd een kwalitatief sterke blokhut te kopen van onlinetuinhout.nl. Vervolgens kun je de beveiliging opschroeven door de deur en het raamwerk te voorzien van stevig slotwerk en anti-inbraakstrips. Plaats een sensorlamp bij de blokhut voor een afschrikwekkend effect, zo kunnen potentiële inbrekers nooit ongezien te gang gaan.

Hekwerk laten plaatsen

De beste beveiliging is een sterk hekwerk waar men niet overheen kan klimmen. Dit is altijd een afweging, met hoog hekwerk belemmer je ook het zicht. Daarnaast moet je rekening houden met de gemeentelijke regels waar en hoe hoog je hekwerk mag laten plaatsen. Let hier dus altijd goed op. Mocht je niet te hoge hekken kunnen plaatsen kun je ervoor kiezen om hekwerk te kiezen met scherpe punten aan de bovenkant.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij uwhuisveilig.nl lees je wat je kan doen om je woning veilig en comfortabel te maken.

Contactgegevens

Via info @ uwhuisveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden