Uw huis veilig

Bedrijfshulpverlener en huiselijk geweld

Geplaatst op

Het doel van een bedrijfshulpverlener op de werkvloer is de gezondheid en veiligheid van de personeelsleden in het bedrijf te bevorderen. Daarbij kan het gaan om het blussen van beginnende branden, eerste hulp verlenen of assisteren bij het evalueren van een bedrijfspand. Wanneer er dus daadwerkelijk een brand uitgebroken is of iets dergelijks. Er is een bhv opleiding nodig om jezelf bedrijfshulpverlener te mogen noemen. Ook in het geval van huiselijk geweld is een bedrijfshulpverlener een belangrijke schakel in het oplossen van dit probleem. Lees meer erover in deze blog. Wil je na het lezen van deze blog nog verder lezen, dan raden we je aan om onze andere blogs eens te bekijken. We posten geregeld nieuwe blogs op onze site.

Huiselijk geweld stoppen 

Zoals gezegd is de bedrijfshulpverlener een belangrijke schakel in het oplossen van problemen en het bevorderen van de gezondheid van medewerkers. Het kan zijn dat één van jouw medewerkers kampt met huiselijk geweld. Dit is een van de lastigste zaken om te signaleren. Toch kan een bedrijfshulpverlener / vertrouwenspersoon een belangrijke taak vervullen deze problematiek aan de kaak de stellen en meewerken aan een oplossing van het probleem. Wanneer een bedrijfshulpverlener aandacht heeft voor het personeel, zal hij of zij sneller eventuele verwondingen signaleren. Ook afwijkend gedrag zoals in zichzelf / haarzelf gekeerd zijn et cetera, zijn signalen dat er iets mis is met een medewerker. Bedrijfshulpverleners / een vertrouwenspersoon, zijn dan vaak de eerste die hulp kan bieden. 

Andere taken van de bedrijfshulpverlener

Wanneer we kijken naar de andere taken van de bedrijfshulpverlener, dan zien we dat het allemaal gericht is op de veiligheid. Zo leren bedrijfshulpverleners tijdens de opleiding hoe ze een beginnende brand moeten blussen en eerste hulp moeten verlenen. Wanneer een medewerker een verwonding heeft, al dan niet door huiselijk geweld, dan is het mogelijk dat de hulpverlener deze verwondingen behandelt en ook een gesprek voert met de medewerkers. Dan kan er behoorlijk wat naar voren komen dat uiteindelijk overgedragen kan worden aan de verantwoordelijke instanties. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij uwhuisveilig.nl lees je wat je kan doen om je woning veilig en comfortabel te maken.

Contactgegevens

Via info @ uwhuisveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden