Uw huis veilig

8 tips om je woning in Amsterdam te beveiligen

Geplaatst op

Veilig wonen is een van de belangrijkste waarden in onze samenleving. Ook als je in Amsterdam woont, hoor je vaak verhalen van inbraken in de buurt. Je moet er toch niet aan denken dat ze jouw woning als volgende target kiezen? Gelukkig zijn er veel dingen die je zelf kunt doen om je woning in Amsterdam goed te beveiligen. Met deze 8 tips van dé slotenmaker in Amsterdam

geef je inbrekers geen kans!

1. Vuistregel: sluit altijd af als je het huis verlaat

Het lijkt misschien wel erg voor de hand liggend, maar veel mensen zijn hier nog aardig laks in. Verlaat je je huis, al is het maar voor een korte boodschap, sluit je woning dan altijd goed af. Draai zowel de voordeur als de achterdeur op slot en vergeet ook alle ramen niet. Inbrekers hebben maar heel even nodig om binnen te komen. Maak het ze dus niet te gemakkelijk.

2. Laat geen sleutels aan de binnenkant van de deur zitten

Berg sleutels altijd goed op en laat ze zeker niet aan de binnenkant van de deur zitten. Een inbreker kan zo een raampje intikken en ervandoor gaan met jouw sleutels. En je moet er al helemaal niet aan denken als daar bijvoorbeeld ook je autosleutel aan vastzit!

3. Vergeet ook niet je schuur op slot te doen

In de schuur bewaren veel mensen gereedschap. Laat je dit onbeheerd achter zonder de schuur op slot te doen, dan kunnen inbrekers hun lol op met jouw tools. Hiermee hebben ze in no time je voor- of achterdeur geopend. Sluit je schuur dus goed af ’s nachts of wanneer je niet thuis bent.

4. Wees zuinig op je sleutels

Zorg ervoor dat je alle sleutels die toegang bieden tot jouw huis goed beheert. Leen niet zomaar sleutels uit en maak niet te veel kopieën voor buren, vrienden of familie. En sleutels onder de deurmat of een steen in de tuin leggen is natuurlijk uit den boze. Iedereen kent deze cliché verstopplekken, dus gewoon niet doen.

5. Licht in de duisternis

Ben je ’s avonds of ’s nachts afwezig, laat dan op verschillende plekken in je woning licht branden. Zo lijkt het altijd of er iemand thuis is. Dit is minder uitnodigend voor inbrekers. Vergeet ook de verlichting in je tuin niet! Een handige manier om dit te doen is door een timer op de verlichting te zetten. 

6. Houd je vakantie lekker voor jezelf

Ga je op vakantie? Schreeuw het dan niet direct van de daken op bijvoorbeeld social media. Dit zijn precies de plekken waar criminelen checken welke woningen wanneer onbewoond zullen zijn.

7. Berg opstapjes in de tuin op

Zorg dat er geen ladders, containers of tuinmeubels dicht bij het huis staan. Inbrekers kunnen deze gemakkelijk gebruiken als handig opstapje om bijvoorbeeld de bovenverdieping te bereiken via een raam. 

8. Schakel een betrouwbare slotenmaker in

Wil je nou helemaal zeker zijn van een veilige woning waar geen inbreker binnenkomt? Vraag dan gerust een betrouwbare slotenmaker om advies. Die kan je helpen bij het beveiligen van jouw woning in Amsterdam met SKG-gecertificeerde sloten die voorzien zijn van het PKVW-keurmerk. Zo wordt jouw huis een veilig thuis!

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij uwhuisveilig.nl lees je wat je kan doen om je woning veilig en comfortabel te maken.

Contactgegevens

Via info @ uwhuisveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden