Uw huis veilig

5 tips voor een veilige keuken

Geplaatst op

Veiligheid in de keuken is erg belangrijk. De meeste ongelukken in huis vinden namelijk het vaakst plaats in de keuken. In de keuken heb je te maken met elektriciteit, (eventueel) gas en water, wat altijd een gevaarlijke mix kan zijn. Daarom is het vooral in de keuken van belang om veilig te werken en veiligheidsmaatregelen te treffen. We geven graag een aantal tips met betrekking tot veiligheid in de keuken. 

  1. Weet wat je moet doen bij een vlam in de pan

Wanneer je aan het koken bent en er een vlam in de pan is, blus deze dan nooit met water en laat de pan vooral staan. Leg er meteen een goed afsluitende deksel op, dit dooft het vuur. Wanneer je kookt op een gasfornuis moet de afzuigkap minstens 65 cm boven de plaat worden gemonteerd. 

  1. Plaats een brandmelder en/of brandblusser in de keuken

Wanneer de temperatuur in huis te hoog wordt door vuur, gaat het brandalarm af. Een brandalarm is net iets anders dan een rookmelder. Wanneer er echt een brand uitbreekt pak dan de brandblusser erbij. Let erop dat je deze op een handige plek binnen handbereik hebt. Vind je het niet mooi om hem vol in het zicht te hangen? Bevestig hem dan aan de binnenkant van een keukenkastje. Er zijn verschillende formaten brandblussers te koop. Koop daarom een formaat wat aan de binnenkant van het keukenkastje past. 

  1. Kijk ook uit met stoom

Niet alleen pannen, ovens en andere elektrische apparaten in de keuken, zoals grillpannen en broodrooster zijn heet. Pas ook goed op de stoom die van bijvoorbeeld pannen afkomen. Ook daar kun je nare brandwonden van krijgen! 

  1. Gebruik alleen geaarde stopcontacten in je keuken

Apparaten in je keuken gebruiken veel stoom, knoop daarom niet zomaar bedrading aan elkaar. De verkeerde stroomverdeling kan ernstige gevolgen hebben, zoals brand. 

  1. Zorg ervoor dat je keuken goed gemonteerd is!

Scheve kastjes en planken staan niet alleen lelijk, het is ook gevaarlijk. Bij het openen van het kastje kunnen er spullen uitvallen. Zorg er dus voor dat je keuken goed gemonteerd is. Toe aan een nieuwe keuken, waar meteen wordt nagedacht over de veiligheid? Neem eens een kijkje bij Van Den Hazel keukens Almere.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij uwhuisveilig.nl lees je wat je kan doen om je woning veilig en comfortabel te maken.

Contactgegevens

Via info @ uwhuisveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden