Uw huis veilig

5 tips voor een veilige badkamer

Geplaatst op

Een badkamer moet niet alleen praktisch, maar ook veilig zijn. Je hebt hier te maken met water, vocht en elektriciteit punten. Daarnaast is het ook niet de bedoeling dat je uitglijdt of dat je badkamer op een andere manier niet veilig is. Lees hier onze tips voor een zo veilig mogelijke badkamer.

  1. Zorg voor voldoende licht

Zorg allereerst voor voldoende licht in de badkamer, in het donker kun je moeilijk zien waar je loopt en zie je ook niet goed welk medicijnpotje je uit je badkamerkastje haalt. 

  1. Gebruik een douchemat

De meeste ongelukken in de badkamer gebeuren doordat men uitglijdt. Zorg er daarom goed voor dat je buiten (of zelfs in je douche of bad) een douchemat hebt liggen. Dit zorgt er niet alleen voor dat je meer grip krijgt en houdt, maar ook dat je badkamervloer niet zeiknat wordt. 

  1. Houd elektronische apparaten weg van het water

Je hoort (en weet) natuurlijk wel vaker dat elektra en water geen goede match is. Omdat je soms ook elektronische apparaten zoals föhnen, scheerapparaten en krultangen in de badkamer gebruikt moet je ook uitkijken met water. Leg het apparaat nooit in water en berg het apparaat na gebruik weer veilig op. 

  1. Houd medicijnen buiten bereik van kinderen

Veel mensen bewaren hun medicijnen in een kasje of de spiegel in de badkamer. Dit is een goede plek, mits kleine kinderen hier niet bij kunnen. Kinderen zijn altijd erg nieuwsgierig en zullen alles pakken wat er voor het grijpen ligt. Houd er ook rekening mee dat kinderen natuurlijk groeien en hierdoor misschien wel bij het huidige kastje kunnen komen. Dan is aan te raden je medicijnen op een andere plaats op te bergen.

  1. Denk goed na over wat voor vloer je in je badkamer neemt

Wanneer je je badkamer gaat vernieuwen of überhaupt een badkamer gaat plaatsen, bedenk dan goed wat voor soort materiaal vloer je in je badkamer legt. Niet ieder materiaal is gezicht voor zoveel vocht en water. Vaak is een tegel vloer bijvoorbeeld wel mogelijk. Laat je hierin adviseren. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij uwhuisveilig.nl lees je wat je kan doen om je woning veilig en comfortabel te maken.

Contactgegevens

Via info @ uwhuisveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden