Uw huis veilig

4 Veiligheidstips voor als je een zwembad in je tuin wilt of hebt

Geplaatst op

 In Nederland wordt het zomers steeds lekkerder en warmer weer. Het is dan ook niet gek dat steeds meer mensen een zwembad in hun tuin willen hebben. Toch kunnen er nare ongelukken gebeuren in en rondom het zwembad. Daarom geven we je graag wat tips hoe je veilig en zorgeloos kunt genieten van je zwembad. Heb je nog geen zwembad aangeschaft, maar wil je er wel graag eentje in je tuin laten aanleggen? Neem dan eens contact op met ambiance-wellness.nl voor het aanleggen van een buitenzwembad en/of binnenzwembad. 

1.Zorg voor een hek of ander type omheining

Het geeft niet meteen het mooiste zicht, maar veilig is het zeker, vooral wanneer je kinderen hebt lopen. De ideale hoogte van een omheining om je zwembad is zo een 1,20 meter. Denk hierbij goed na over het slot en hoe het hek te openen is. Maak ook dit niet te makkelijk voor kinderen. 

2. Dek het zwembad af

Het zwembad afdekken met een zeil of ander soort afdekking is niet alleen een stuk veiliger, maar zorgt er ook voor dat het water een schoner blijft. Dieren en insecten hebben dan minder kans om in het water te komen. Overweeg alle soorten afdekzeilen. Je wilt natuurlijk ook niet dat je kindje onder het zeil door kruipt. 

3. Koop een alarm

Ja, een alarm voor het zwembad je leest het goed. Er bestaan plonsalarmen, waardoor er meteen een alarm afgaat wanneer iemand (bijvoorbeeld je kindje) in het water valt. Dit is dus een extra waarschuwingsmiddel. Je moet kinderen (afhankelijk van de leeftijd en of ze hun zwemdiploma hebben) nooit alleen bij het zwembad achterlaten. 

4. Haal alle verleidingen uit het bad wanneer je er niet bij bent

Ligt de opblaaseenhoorn nog in het zwembad? Dan is de kans groter dat je kindje wordt verleidt om daar op te gaan. Haal daarom al het speelgoed en opblaasbare dingen uit het zwembad wanneer je er niet bij bent.  

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij uwhuisveilig.nl lees je wat je kan doen om je woning veilig en comfortabel te maken.

Contactgegevens

Via info @ uwhuisveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden