Uw huis veilig

4 typen trapbekleding die je kunt kiezen

Geplaatst op

Is je trap toe aan een nieuwe uitstraling? Dat kan, door je trapbekleding te vervangen! Maar dan is de vraag, voor wat voor typen trapbekleding ga je? Weet je ├╝berhaupt wel wat er allemaal te verkrijgen is? We helpen je met dit artikel graag een handje op weg. We lichten een aantal typen trapbekleding voor je toe. 

Trapmatten

Door een trapmat loop je niet alleen comfortabel en veilig de trap op. Het is ook nog een geruisloos! Trapmatten vind je in allerlei soorten, kleuren en maten, daarom is het verstandig even het internet of de winkels af te struinen en te zien wat je het beste bij je huis vindt passen. Ga je bijvoorbeeld voor een maantjes trap of toch liever een rechte trapmat? Ontdek het zelf! 

Houten trapbekleding

Hout is helemaal van nu! Je kunt hout niet alleen terug laten komen in de meubels, maar zeker ook op de trap. Om ervoor te zorgen dat je trap lang meegaat raden we aan trapbekleding te kiezen met een houtstructuur en een houtlook met een speciale toplaag waarmee het materiaal kras- en slijtvast is. Dan gaat je trapbekleding niet alleen langer mee, maar is het ook nog eens zeer onderhoudsvriendelijk. 

Trapbekleding van leer 

Trapbekleding van leer? Ja, je leest het goed. Het is tegenwoordig mogelijk om te kiezen voor leren trapbekleding. Dit geeft een erg stoere en chique uitstraling. Wanneer het leer wordt ingelopen wordt de look alleen maar beter!

Vloerbedekking

Het leggen van vloerbedekking (tapijt) is ook een optie. Ook hier kun je weer helemaal los gaan wat betreft kleuren en/of patronen. Het voordeel van tapijt is dat het erg zacht aanvoelt, anti-slip is en geluid heel goed dempt. Het nadeel van tapijt is dat je vlekken en vuil moeilijk er moeilijk uitkrijgt. We raden daarom ook aan eens in de zoveel tijd je tapijt op de trap professioneel te laten reinigen.  

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij uwhuisveilig.nl lees je wat je kan doen om je woning veilig en comfortabel te maken.

Contactgegevens

Via info @ uwhuisveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden