Uw huis veilig

3 van de meerdere voordelen van kunstgras

Geplaatst op

Aangezien iedereen een moeilijke tijd ervaart door de coronacrisis bespreken we in deze blog alle voordelen van kunstgras om in deze tijd een positief bericht met jullie te kunnen delen. Kunstgras ziet er altijd erg mooi en strak uit, maar het heeft ook veel voordelen in gebruik ten opzichte van natuurgras. 

Onderhoudsarm

Als iemand aan kunstgras denkt, wordt er vaak meteen gedacht aan het onderhoudsarme karakter. Kunstgras hoeft namelijk niet gemaaid, besproeid of geverticuteerd te worden. Hierdoor ben je weinig tijd kwijt aan het onderhouden van je gras en kun je het hele jaar door optimaal genieten van je tuin. Het enige onderhoud dat je zal ondervinden aan het kunstgras, is het verwijderen van organisch materiaal zoals bladeren. Dit kan namelijk voor onkruid zorgen, wat overigens wel gemakkelijk te verwijderen is, omdat het onkruid zich niet goed in het kunstgras kan wortelen. 

Kind- en diervriendelijk

Je vraagt je zeker af of kunstgras wel geschikt is in de buurt van kinderen en huisdieren? Dat is het zeker! Als het gras van goede kwaliteit is, is het enorm zacht, waardoor het wordt beschouwd als een fijne speelondergrond voor kinderen. Ook laat het bij een juiste ondergrond uitstekend regenwater en urine van dieren door waardoor het kunstgras niet beschadigt en er geen viezigheid in het kunstgras terecht komt. 

Altijd bespeelbaar

Na een regenbui kun je je kinderen niet zorgeloos laten spelen op natuurgras, aangezien het gras dan erg glad is en vieze groene plekken op hun knieën veroorzaakt. Met kunstgras is dit echter geen probleem meer. Het regenwater wordt door het onderdoek opgevangen en weggevoerd. Je kinderen kunnen dus ongeacht de weersomstandigheden altijd lekker buitenspelen!

Nadeel van kunstgras

Er is helaas ook een nadeel aan kunstgras. De aanschaf is vele malen duurder dan natuurgras. Maar dat is niets in verhouding tot hoeveel gemak het oplevert!

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij uwhuisveilig.nl lees je wat je kan doen om je woning veilig en comfortabel te maken.

Contactgegevens

Via info @ uwhuisveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden