Uw huis veilig

3 Tips voor een kindvriendelijke en veilige woning

Geplaatst op

Als je een jong gezin hebt en je wilt graag zeker weten dat je kind of kinderen in een veilige omgeving kunnen spelen en opgroeien, dan is het belangrijk dat je goede keuzes maakt wanneer het gaat om de inrichting en het interieur van je woning. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje en je wilt natuurlijk ook dat je kinderen onbezorgd kunnen spelen. In deze blog geven we je daarom een aantal tips die ervoor moeten zorgen dat je je huis helemaal kindvriendelijk hebt ingericht. Lees snel verder en ontdek wat jij kunt doen aan het verbeteren van de veiligheid van je huis.

Tip #1: kies voor een goede vloer

Kinderen rennen, spelen, springen en zullen dan ook regelmatig vallen. Het is dus belangrijk dat je er rekening mee houdt dat je zoon of dochter niet een lelijke val maakt en vervolgens erg veel pijn heeft. Vallen is een essentieel onderdeel van het opgroeien. Van vallen leer je tenslotte ook weer hoe je moet opstaan! Zorg er dus voor dat je kiest voor een vloer die niet te hard is. Wij raden bijvoorbeeld een natuurstenen vloer af. Echte aanraders hiervoor zijn vloerbedekking, tapijt en vooral een gietvloer. Gietvloeren zorgen er ook voor dat er geen glasscherven verstopt zullen zitten waar je kleintje zich aan kan bezeren.

Tip #2: beveiligde stopcontacten

Stopcontacten vind je in moderne woningen dikwijls laag bij de grond. Dat is goedkoper tijdens de bouw omdat er zo minder materialen gebruikt hoeven worden. Daarnaast genieten lagere stopcontacten voor velen ook de voorkeur dan een stopcontact wat pontificaal in het midden van een muur staat. Er zijn echter wel nadelen aan de lagere stopcontacten. De belangrijkste hiervan is dat het voor kinderen makkelijker is om hun vingers in het gat van het stopcontact te steken. Gelukkig zijn er hier eenvoudige oplossingen voor zoals klepjes op stopcontacten of stickers die het moeilijker maken om een stekker, of iets anders, in het stopcontact te krijgen.

Tip #3: ruim je schoonmaakmiddelen veilig op

Ten slotte willen we je nog meegeven dat kleine kinderen elke dag op ontdekkingstocht gaan. Dat betekent ook dat ze snel zullen uitvogelen waar alle flessen met mooie kleurtjes staan. Hoewel de meeste flessen met schoonmaakmiddel veiligheidsdraaidoppen hebben waardoor het voor kinderen moeilijk is om de flesjes te openen, geldt dit lang niet voor alle flessen met reinigingsmiddelen. Zorg er dus voor dat je de schoonmaakmiddelen op een veilige plek opbergt of zorg voor kindersloten op de kastdeuren.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij uwhuisveilig.nl lees je wat je kan doen om je woning veilig en comfortabel te maken.

Contactgegevens

Via info @ uwhuisveilig.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden